Toern & Smikkeln

Een van de leukste uitjes misschien wel in Twente … huur een cool VW T1 of T2 hippie busje of een leuke oldtimer en geniet van een heerlijke lunch of diner onderweg. 

Een prachtige route door het glooiende coulissenlandschap van Twente en onderweg stopt u bij 4 gezellige restaurants voor een heerlijke lunch of  diner. De uitgezette route is op zich al een hele belevenis met eigen auto maar natuurlijk kunt u ook kiezen om deze beleving ècht uniek te maken door de toer te doen met een van onze oldtimers of klassieke VW busjes.

U kunt eventueel ook nog in of bij het busje smikkelen want onze T2 busjes zijn camperbusjes met een tafeltje en eventueel kunt u ook uw eigen picknickmand meenemen natuurlijk.

Ontdek het prachtige Twentse landschap

De uitgezette route laat u prachtige plekjes van Twente zien zoals het Lutterzand, landgoed van Singraven, watermolen Bels bij Mander en op de terugweg het natuurgebied Springendal.
U zult voornamelijk over landweggetjes rijden wat met name met een oldtimer goed van pas komt natuurlijk. De rijtijd van de totale route duurt gemiddeld 2 uur afhankelijk van uw rijsnelheid en u hebt dus ruim 4 uur extra voor de stops en een eventuele wandeling bij een van de genoemde prachtige bezienswaardigheden.

 

Oldtimer, VW busje of toch eigen vervoer?

U kunt de route doen met een van onze oldtimers of klassieke VW busjes of als u met eigen auto de ‘Toern & Smikkeln’ route wilt doen inclusief menu hoeft u alleen maar naar online reserveren te gaan om alleen ‘menu + routebeschrijving’ te boeken en af te rekenen op een door u gewenste datum. 

Routebeschrijving met menu

De deelnemende restaurants zijn Pannenkoekenhoes De Stroper in De Lutte, Singraven in Denekamp (vrije stop), watermolenrestaurant Bels in Mander en restaurant Florilympha in het Lutterzand. U zult een uitgebreide routebeschrijving ontvangen. Het startpunt indien u een oldtimer hebt gehuurd is onze verhuurlocatie aan de Ambachtstraat 6b in De Lutte.
Gaat u met eigen vervoer dan is het startpunt Pannenkoekenhoes De Stroper  aan de Bentheimerstraat 25 in De Lutte.

Het lunchmenu :

Voorgerecht: Kwark met noten/honing of bosvruchten of een klein pannenkoekje met drankje naar keuze of koffie/thee met huisgemaakt gebak (kruidkoek, gemberkoek, amandelcake of chocoladetaart)
Hoofdgerecht: ‘Etten’s tied’ gebakken spiegelei op brood met eventueel ham, kaas of kroket
Nagerecht: Zomerse trifle van frambozen of koffie/cappuccino met zoete lekkernijen, ijs en slagroom

Het dinermenu :

Voorgerecht: Wrap met roomkaas, verse bladsla, gerookte zalm/kip of ander klein pannenkoekje naar keuze
Hoofdgerecht: Kip Teriyaki of visspies van Atlantische tongfilet met wokgroenten en aardappelwedges
Nagerecht: Zomerse trifle van frambozen of koffie/cappuccino met zoete lekkernijen, ijs en slagroom

Hieronder een aantal ervaringen van enthousiaste avonturiers

“Wij zijn met onze kids een dagje gaan toeren. Vooral in deze tijd was het heerlijk om er even uit te gaan. We hebben er ontzettend van genoten”

Hermelien Smelt

“Met mijn vrienden hebben we mijn verjaardag gevierd tijdens een prachtige tocht door Twente in zo’n oldskool VW busje en onderweg heerlijk gegeten. 
Mijn leukste verjaardag ooit !

Marco Vermeer

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact op, het antwoord is vaak makkelijker dan u denkt.