Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Tour’n en Smikkel’n? Onderstaand leest u een aantal veel gestelde vragen over onder andere de auto’s en busjes, gerechten, route en planning.

In onze T1 busjes kunnen 8 personen en in de T2 camper busjes 5 maximaal 6 personen.

Onze VW busjes zijn All Risk verzekerd voor verhuur maar u hebt een eigen risico van 500 euro en dit bedrag betaald u als borg

Indien u een cadeaubon wilt bestellen kunt u gewoon u bestelling plaatsen en bij opmerkingen invullen dat het een cadeaubon betreft met eventueel open datum (de datum die u invult in het verplichte datumveld kunnen wij later aanpassen in ons systeem). Wij sturen u dan per email de cadeaubon toe die u zelf kunt uitprinten en invullen.

De T1 is het oudste busje en daar is het allemaal mee begonnen, met het kenmerkende spijltje in de voorruit en daarom ook wel spijltjesbus genoemd.
Inmiddels een stijlicoon met het bekende grote VW logo op de karakteristieke neus.
Onze T1 busjes zijn geen campers maar met zitbankjes die tegenover elkaar staan (zgn. treinzit) met eventueel een los tafeltje ertussen.De T1 busjes zijn geschikt voor 8 a 9 personen.

De opvolger is natuurlijk de T2 VW bus met een bolle voorruit, kleiner VW logo op de iets andere neus en omdat het de opvolger van de T1 is in de T(ransporter) serie van de VW busjes natuurlijk iets ‘moderner’ en dit busje rijdt iets beter dan de T1
Onze T2 busjes zijn camperbusjes en voorzien van een (klap)tafeltje en koelkastje en camperinterieur geschikt voor 5 a 6 personen.

Uiteraard rijden deze busjes een stuk lastiger dan een moderne auto.
U gaat 40 of zelfs 50 jaar terug in de tijd dus geen rem- en stuurbekrachtiging en ook het schakelen verdient enige aandacht en u dient er rekening mee te houden dat het rijden wel concentratie kost maar daarom is onze route grotendeels achteraf en over landweggetjes zodat u op uw gemak lekker kunt ‘toern’ zonder al teveel last te hebben van overig (sneller) verkeer.

Wij verhuren onze busjes voor het ‘toern en smikkeln’ event voor een dagdeel (7 uur) u kunt een busje reserveren van 11 tot 18.00 uur. De prijs is 199 euro voor ruim een halve dag. Natuurlijk zijn onze busjes ook te huur voor een hele dag of zelfs hele week of een weekend. Stuur ons dan even een berichtje voor een passende offerte.

De totale rijtijd van de route met een oldtimer is ruim 2 uur en ongeveer 60 km in afstand. Inclusiefs de 4 stops is de 7 uur huurtijd van een busje ruim voldoende. De route begint in De Lutte en het eindpunt is eveneens weer in De Lutte. U krijgt na uw boeking automatisch een routebeschrijving per email die u eventueel zelf kunt printen maar u kunt ook een geprinte versie verkrijgen bij onze verhuurlocatie aan de Ambachtstraat 6b in De Lutte of als u met eigen vervoer gaat bij het startpunt Pannenkoekenhoes De Stroper aan de Bentheimerstraat 25 in De Lutte.  

Honden zijn helaas niet toegestaan in onze VW busjes.

Wij kunnen het menu aanpassen naar uw wensen ivm zwangerschap, intoleranties, glutenvrij en/of vegetarische variant.
Vermeld dit bij opmerkingen en wij passen uw menu aan.

U kunt starten met een oldtimer of VW busje bij ons vanaf 11.00 uur. Met eigen vervoer hoeft u geen starttijd te reserveren dus deze kunt u zelf kiezen op de dag van deelname. Op maandag en dinsdag is de route niet beschikbaar met uitzondering van feestdagen. Natuurlijk kunt u wel op elke dag van de week een los busje of oldtimer bij ons huren voor uw eigen feestje of route en dan eveneens uw eigen tijden bepalen uiteraard.

De minimum leeftijd om een oldtimer te huren bij ons is 24 jaar

U kunt de oldtimer ophalen bij onze vestiging in De Lutte aan de Ambachtstraat 6b en wij adviseren om een klein half uurtje van tevoren te arriveren ivm met wat (rij)instructie en papierwerk.

U bent minimaal 24 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs. Er dient een borg van 500 euro voldaan te worden (liefst contant of banktransactie ter plekke)
Deze krijgt u uiteraard direct retour als het voertuig in dezelfde staat terugkomt zoals meegegeven.
De getoonde prijs is exclusief brandstof (voor de ‘toern & smikkeln’ tocht verrekenen wij standaard 20 euro met de betaalde borg voor brandstof)

In al onze busjes zitten gordels voorin en ook gordels op de achterbanken zodat er een mogelijkheid is eveneens om een maxicosi mee te nemen.

Klaar voor uw avontuur?

Bent u enthousiast geworden over Toer’n en Smikkel’n? Via onderstaande knop kunt u online uw avontuur boeken. Of u nu met een volkswagen busje, oldtimer auto of toch met eigen vervoer wilt toer’n.