Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Vintage Ride & Bite? Onderstaand leest u een aantal veel gestelde vragen over onder andere de busjes, route en planning.

Onze VW busjes zijn All Risk verzekerd voor verhuur inclusief inzettende dekking. Wel heeft u een eigen risico van € 500 euro en dit bedrag betaald u als borg.

Onder bepaalde voorwaarden mag u een eigen route rijden. Maar wij raden altijd onze route aan omdat deze veelal buitenaf is en prachtig om te rijden. 
Wanneer u toch een eigen route wil rijden is dat altijd eerst in overleg. 

De volgende voorwaarden gelden altijd:

Snelwegen verboden;

N-wegen zo veel als mogelijk beperken;

Sneller rijden dan 65 kmph met onze oldtimers is niet toegestaan voor uw veiligheid, de veiligheid van uw passagiers en voor het behoud van de oldtimers. Tevens zijn al onze oldtimers voorzien van GPS-systemen en realtime info over locatie, snelheid en motorvermogen. 
Maar wees gerust… het is genieten in zo’n leuke oldtimer om heerlijk klassiek mee te toeren! Ieder week(end) gaan onze busjes de weg op en komen terug vol enthousiasme :)!  

U bent minimaal 24 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs. Er dient een borg van 500 euro voldaan te worden (liefst contant of banktransactie ter plekke)
Deze krijgt u uiteraard direct retour als het voertuig in dezelfde staat terugkomt zoals meegegeven.
De getoonde prijs is exclusief brandstof (Voor onze Ride & Bite route verrekenen wij standaard 25 euro met de betaalde borg voor brandstof)

In onze T1 busjes kunnen maximaal 8 personen en in de T2 camper busjes 6 maximaal 7 personen als er kinderen aanwezig zijn. 

Nee, maar de busjes beschikken sowieso allemaal over voldoende warme fleecedekentjes en bij koude dagen kunt u op voldoende plekken tijdens de route heerlijk opwarmen bij diverse bezichtigingspunten of horecagelegenheden. In de winter rijden onze busjes veelvuldig in een prachtige winterse sfeer. Wij adviseren altijd warme kleding tijdens frisse dagen. 
Bij zeer slecht weer is het altijd mogelijk om de reservering te verplaatsen naar een beter moment.

Ja dat is mogelijk. Indien het erg slecht weer (bijvoorbeeld code geel, vries/kou of continue hevige regen) is het uiteraard mogelijk om de reservering te verplaatsen naar een later moment. Geen enkel probleem. 

De T1 is het oudste busje en daar is het allemaal mee begonnen, met het kenmerkende spijltje in de voorruit en daarom ook wel spijltjesbus genoemd.
Inmiddels een stijlicoon met het bekende grote VW logo op de karakteristieke neus.
Onze T1 busjes zijn geen campers maar met zitbankjes die tegenover elkaar staan (zgn. treinzit) met eventueel een los tafeltje ertussen.De T1 busjes zijn geschikt voor 8 a 9 personen.

De opvolger is natuurlijk de T2 VW bus met een bolle voorruit, kleiner VW logo op de iets andere neus en omdat het de opvolger van de T1 is in de T(ransporter) serie van de VW busjes natuurlijk iets ‘moderner’ en dit busje rijdt iets beter dan de T1
Onze T2 busjes zijn camperbusjes en voorzien van een (klap)tafeltje en koelkastje en camperinterieur geschikt voor 5 a 6 personen.

Uiteraard rijden deze busjes een stuk lastiger dan een moderne auto.
U gaat 40 of zelfs 50 jaar terug in de tijd dus geen rem- en stuurbekrachtiging en ook het schakelen verdient enige aandacht en u dient er rekening mee te houden dat het rijden wel concentratie kost maar daarom is onze route grotendeels achteraf en over landweggetjes zodat u op uw gemak lekker kunt ‘toern’ zonder al teveel last te hebben van overig (sneller) verkeer.

Wij verhuren onze busjes in principe hoofdzakelijk voor een dag. Tijdstippen zijn in overleg. De prijs is vanaf € 199 voor een dag.

Mocht u interesse hebben in een langere periode neem dan contact met ons op bij voorkeur via whatsapp 06-11602211 of mail : info@vintageride.nl

De totale rijtijd van de route met een oldtimer is ruim 2 uur en ongeveer 60 km in afstand. Inclusiefs de 4 á 5 stops is de 6 uur huurtijd van een busje ruim voldoende. De route begint in Workum en het eindpunt is eveneens weer in Workum. U krijgt na uw boeking automatisch een routebeschrijving per email die u eventueel zelf kunt printen maar u kunt ook een geprinte versie verkrijgen bij onze verhuurlocatie.

In principe is dat het geval. Maar u zult ook begrijpen dat auto’s én met name oldtimers aan onderhoudt onderhevig zijn. Het is een hele klus om de oldtimers rijdende te houden en soms zijn onderdelen moeilijk leverbaar. Wij kunnen niet garanderen dat het voertuig altijd inzetbaar is. Gelukkig hebben wij vaak gelijkwaardige alternatieven beschikbaar. Indien het geboekte voertuig niet beschikbaar is door technische mankementen kunt u ten alle tijden de boeking annuleren. Het volledige bedrag wordt dan teruggestort. 

Honden zijn toegestaan in onze busjes onder bepaalde voorwaarden die wij bespreken met u.

U kunt elke dag een busje huren op de door u gewenste tijdstippen, de menu’s zijn niet beschikbaar op maandag en dinsdag.

Tijdstippen zijn in overleg.

De minimum leeftijd om een oldtimer te huren bij ons is 24 jaar

U kunt de oldtimer ophalen bij onze vestiging in Workum aan de Yttingwei 14 en wij adviseren om een klein half uurtje van tevoren te arriveren ivm met wat (rij)instructie en papierwerk.

In al onze busjes zitten gordels voorin en ook gordels op de achterbanken zodat er een mogelijkheid is eveneens om een maxicosi mee te nemen. De gordels en bevestigingen zijn niet te vergelijken met de standaarden van nu. Kinderzitjes dienen op eigen verantwoording vastgemaakt te worden. 

Jazeker maar niet via het online reserveren hier omdat trouwvervoer een speciale aanpak en maatwerk vereist al zou het alleen maar gaan om het poetsen van de auto vooraf en de afwijkende tijden en de door ons geleverde eventuele breng- en haalservice.

Mail, app of bel ons indien u een van onze klassieke VW busjes wilt huren voor een bruiloft en wij maken een passende offerte en informeren u over alle mogelijkheden.

Klaar voor uw avontuur?

Via onderstaande knop kunt u online uw hippie adventure boeken met een oldskool VW busje naar uw keuze.